Trainer

Mijn naam is Annemarie, 27 jaar oud en in februari 2014 heb ik mijn leefstijl met 180 graden gedraaid en ben ik aan mijn eigen ‘fitjourney’ begonnen. Waarom? Het klinkt wellicht cliché, maar ook bij mij slopen de kilo’s eraan nadat ik in 2012 ben gaan samenwonen. Tot het moment dat ik het helemaal zat was! Er moest iets veranderen… maar hoe ging ik dit aanpakken?!

Het roer om
Tijdens mijn zoektocht raakte ik geïnspireerd door de ‘shred’ challenge van Jillian Michaels (o.a. bekend van The Biggest Loser – Amerika). Dit was de eerste stap in mijn fitjourney. Na deze uitdaging afgerond te hebben, was het natuurlijk nog niet klaar. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen op dit gebied en ging kennis genereren door middel van diverse opleidingen en cursussen (o.a. Fitvak A en B, Bootcamptrainer, BGN Gewichtsconsulent, obesitas-eetverslaving-gedragsverandering, Bayesian bodybuilding, sport en voeding, medical personal trainer en nog veel meer verdiepingscursussen) en deze kennis ben ik ook gaan implementeren in mijn dagelijks leven om een gezonde, duurzame levensstijl te creëren.

Ondertussen is sporten en gezonde voeding niet te missen in mijn dagelijkse routine. Ik zie duidelijk effect op mijn lichaam: ik zit niet alleen lekkerder in mijn vel, heb meer zelfvertrouwen maar ook voel ik me geestelijk energieker. Desalniettemin ben ik er wel achter gekomen dat je iets moet doen wat je echt leuk vindt en ik heb mijn passie gevonden in krachttraining in combinatie met de nodige hardloopsessies. Elke dag urenlang cardio en alleen maar blaadjes sla maken mij simpelweg niet gelukkig, dus dit doe ik dan ook niet. Ik geniet van het leven, maar maak tegelijkertijd ook bewuste keuzes.

Welk pad je ook kiest, of je nu wilt afvallen, gespierder of fitter wilt worden, het is een weg vol met valkuilen en obstakels. Er zal hoe dan ook een moment komen van terugval. En weet je wat? Dit is dus niet erg! Het is zelfs heel natuurlijk dat dit gebeurt, we zijn tenslotte geen robots. Terugval is juist een (noodzakelijk) leermoment om stap voor stap tot jouw gewenste resultaten te kunnen komen. Zolang je maar weer overeind krabbelt, de draad weer oppakt en verder gaat. Consistentie is uiteindelijk de sleutel tot succes.

En ik help jou graag in dit proces!

We gaan samen kijken naar jouw wensen en doelen en stemmen de training (en jouw voeding) hier op af. Tijdens de trainingen wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van functionele oefeningen. Dit zijn oefeningen die zijn afgestemd op je eigen lichaam, op je eigen levensstijl of de sport die je beoefent. Voorbeelden van functionele oefeningen zijn oefeningen die de spieren ontwikkelen met trainingsmiddelen als dumbbells, elastieken, kettlebels, plyobox, BOSU’s, wall balls et cetera.

Tot slot: Een gezonde levensstijl is in mijn optiek niet alleen een kwestie van meer bewegen of anders gaan eten. Het is een proces waarbij je je bewust bent van bestaande gewoontes en gedragspatronen. Door een praktische en reële aanpak te kiezen wordt er een nieuwe, houdbare levensstijl ontwikkeld. En zelfs dan moet je elke keer keuzes maken over waar je jezelf naartoe gaat bewegen.

Mijn doel: anderen inspireren en motiveren met mijn eigen ervaringen en kennis. Verandering is lastig, maar samen gaan we ervoor! Wat ik je wel wil meegeven:

Geef jezelf nooit een deadline, een gezonde levensstijl stopt niet wanneer je je doel hebt bereikt.”