Waar helpt een personal trainer je mee?

Waar helpt een personal trainer je mee?

Waar helpt een personal trainer je mee? 818 1024 Roelof van de Belt

Begeleid trainen of personal training kan vele voordelen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld: het hebben van een stok achter de deur om te sporten en/of trainen richting doelen en deze samen met uw personal trainer te behalen.

Het hebben van een personal trainer motiveert. Sporters weten met deze begeleiding het beste uit zichzelf naar boven te halen en het gewenste resultaat te bereiken.

Daarnaast wordt door te sporten met een personal trainer het besef gecreëerd dat sport niet altijd comfortabel hoeft te zijn. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen om fitte en krachtige resultaten te bereiken.  Een personal trainer kan je daar uitstekend bij helpen.

Als je een, voor jou goed werkend trainingsschema hebt, en je je oude “ongezonde” patronen met behulp van een personal trainer om weet te draaien, hebben de resultaten mogelijk zelfs invloed op je vitaliteit. Dus letterlijk: je energie om te leven.

De mate waarin iemand vitaal zich vitaal voelt hangt van verschillende factoren af. Beweging is er hier één van. Tijdens het sporten komt er onder anderen endorfine, serotonine, en dopamine vrij. Dit zijn allemaal neurotransmitters, ofwel stoffen die ervoor zorgen dat zenuwcellen met elkaar communiceren.

Endorfine zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel en vermindert pijn. Serotonine, ook wel het gelukshormoon, geeft je een gelukkig gevoel en reguleert onder anderen je eetlust, gemoedtoestand en slaap. Dopamine zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent om door te gaan. Het geeft een gevoel van beloning en maakt je blij.

Daarnaast speelt ook de hoeveelheid slaap die we hebben een belangrijke rol in je vitaliteit. Te weinig slaap is niet goed voor je net als een teveel aan slaap.

Een chronisch slaapgebrek heeft allerlei langetermijneffecten. Het vermindert bijvoorbeeld je mentale vermogen en het heeft een negatief effect op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Te weinig slaap kan leiden tot gewichtstoename en het beinvloed je immuunsysteem op een negatieve manier.

Tot slot speelt ook de inname van gezonde voeding een essentiële rol. De hele dag gezond eten zorgt ervoor dat je meer energie hebt, waardoor je motivatie om door te zetten stijgt en je meer veerkracht ervaart.

Kortom, al deze aspecten spelen een belangrijke rol bij het creëren van een gezonde leefstijl en vitaal leven. Een personal trainer helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes en het behalen van je sportieve doelen.

Benieuwd of ik de juiste keus voor jou kan zijn? Vraag nu een gratis kennismakingstraining aan!

Rick de Nooijer

contact@personallfit.nl

06-342 313 86

 

About the author

Roelof van de Belt

Personal trainer in hart en nieren