Detox kuur

Detox kuur

Detox kuur 1200 500 Roelof van de Belt

Na lang wachten is hier dan eindelijk de ervaring van de detox kuur van uw Personal trainer bij Personall Fit in Zutphen.

Wat is detoxen 

Detoxen wordt veel toegepast om het lichaam te ontgiften en te reinigen. Hier zijn veel verschillende methodes voor. Wij bij Personall Fit hebben gekozen voor een variant van Forever Living. Bij deze variant wordt gebruik gemaakt van een Aloë Vera gel, een (eiwit) shake, en honger stillende pillen.

Het doel

De werking van het ontgiften is niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd. Tevens hoor je over het algemeen veel verschillende berichten over het ontgiften van je lichaam. Sommige mensen geloven er heilig in en andere vinden het maar de grootste onzin. Wij van Personall fit wilden graag zelf ervaren wat een detox kuur kan betekenen voor je lichaam en je geest en daarom hebben we zelf de proef op de som genomen.

Onze ervaring

De detox kuur van Forever Living duurt 9 dagen. De eerste twee dagen mag je helemaal geen vaste voeding tot je nemen. De 7 dagen daarna eet je alleen een gezond avondmaal (mag ook tussen de middag) met bv.  aardappels, groente en vlees (of iets in die geest). Verder “eet” je op een dag een Aloë Vera gel, een fiber stick (vezels), een (eiwit)shake en meerdere pilletjes 20 minuten voor het eten.

De eerste twee dagen waren, als papa van een gezin, best wel lastig. De eerste dag was het gezin een lekkere gehaktbal aan het eten terwijl ik met mijn pilletjes aan de tafel zat. De tweede dag was ik (gelukkig) de hele dag weg. De 7 overige dagen waren eigenlijk best wel goed te doen. Tijdens het avondeten heb ik altijd gewoon met het gezin mee kunnen eten en tijdens de overige eetmomenten hoef je niet na te denken en ben je ook weinig tot geen tijd kwijt aan het voorbereiden of naar binnen werken van je eten. Kortom het scheelt een hoop tijd.

Ook heb ik vernomen dat de honger stillende pillen redelijk goed werken. Tijdens de kuur heb ik namelijk nooit echt honger gehad

De bijverschijnselen die sommige mensen ervaren, als hoofdpijn, lichaamsgeur, darmklachten, enzovoort heb ik totaal geen last van gehad. Wellicht komt dit doordat er geen zure sappen in de detox kuur zitten.

De resultaten

In totaal ben ik 5 kilo afgevallen in 9 dagen. En deze kilo’s heb ik tot op heden nog niet terug gevonden ;-). Tevens heb ik echt het idee dat ik fitter geworden ben van de kuur. Uiteraard kan dit ook komen doordat ik lichter geworden ben. Wanneer ik nu 1 van de lessen geef neem ik 5 kilo minder gewicht mee tijdens de oefeningen.

Na de kuur heb ik wel opnieuw mijn basale metabolisme uitgerekend. Hierdoor kun je er namelijk voor zorgen dat je op gewicht blijft en niet opnieuw aankomt. Met een lichaamsgewicht van 90 kg verbruik je gedurende de dag meer kcal dan met een lichaamsgewicht van 85 kilo. Dus als je 5 kilo afvalt zul je minder kcal “moeten” eten om op gewicht te blijven (extra informatie hierover volgt binnenkort).

20150618_221402

Weegmoment 1

20150710_210201

Einde van de kuur (9 dagen later)

20150710_210812 20150710_210212

Twee weken na de kuur!

Zelf vond ik de kuur zeker de moeite waard. Ja het is een “quick fix” maar wanneer je daarna je basale metabolisme aanpast aan je nieuwe lichaamsgewicht kun je zeker een blijvend resultaat behalen.

 

About the author

Roelof van de Belt

Personal trainer in hart en nieren